keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005

Inspiraatio kirjoituksesta 'Koneet ja me'

Koneet ja me [KOKO KIRJOITUS LINKIN TAKANA]
Kirjoitin jutun, mutta sensuroin kun siinä oli mielipiteitä. Sisältö oli lyhyesti se, että paperi on suoja, jolla estetään informaatiota liikkumasta...
..Jossain vaiheessa meidät opetetaan puolueellisiksi, itsekkäiksi ja vihamielisiksi. Tyypillisesti sen tekevät olennot, jotka ovat keskimääräistä useammin naisia, humanisteja ja arvokeskustelijoita. Minulla on teoria miksi on näin. Nainen on kone, joka tuottaa uusia ihmisiä. Mitä useammalla alalla muut koneet ohittavat ihmisen, sitä enemmän lastentuotannon arvo putoaa ja sen mukana naisille palkkioksi valuvat resurssit. Sama tietenkin koskee seksiä. Netin äänekkäimmät sensuroijatkin ovat yleensä naisia, prosessi vain on tietenkin tässä ilmeisempi kuin ihmistuotannon puolella.


(pakollinen alkupuhe)
Mielipiteeni on tietenkin vajavainen; viisaammat voivat täydentää torsoa ajatustani, joka syntyi ja on torsona pysynyt vain siitä syystä, että olen tyhmä ja järjeltäni kankea. Anteeksi.

Olen törmännyt kyllä useammin niskavuorelaisiin, jotka vetävät saveen juuttuneen hevosen kuivalle maalle ja ottavat kiväärin seinältä kun susi ulvoo navetan takana. Silti, mikäli nainen ei kykene saamaan lapsia, oli oma valinta millainen tahansa, tuntee hän usein itsensä naisena vajavaiseksi.

Lapsi innostuu legoista siksi, että hän tuntee inhimillistä innostuksen tunnetta. Onko tarkoitus, että kone ohjelmoitaisiin innostumaan, vai onko innostumisella silloin enää merkitystä? Itse näkisin innostuksen tärkeänä motivoijana tehdä lisää asioita.

Pidän ihmisistä. Etenkin silloin, kun he ovat paljaimmillaan ja sanovat, ettei itsestä ole mihinkään. Että loskaa sataa niskaan, mikään ei kiinnosta ja kun kiinnostaa, ketään muuta se ei liikauta.

Elinolosuhteet muokkaavat niin miestä kuin naistakin. Miehet joutunevat ehkä kukkoilemaan kaltaistensa seurassa, mutta uskaltautuvat paljastamaan helpommin naiselle myös herkemmän puolensa. Tätä ei tietenkään saisi sanoa ääneen, sillä miehelle kunnia on kaikki kaikessa. Mutta näen miehen funktion tässä tärkeänä naiselle aivan samalla tavoin, kuin mikä naisen funktio on miehelle silloin, kun tämä voi päteä esim. jonkun painavan esineen nostamisessa.

Ja toki töissä raatavaa miestä on ilo katsella. Mieluummin tietysti vielä jos hänellä ei ole paitaa päällä.

Ei kommentteja: