lauantaina, elokuuta 09, 2008

Kirkon intellektuellit

Kirkko & Kaupunki on sitten mahdottoman tasokas lehti. Kirkkoon kuuluvalle helsinkiläiselle se tulee kotiin automaattisesti viikottain. Lehdestä löytyy kiinnostavia aiheita, kulttuuria ja informaatiota. Kolmossivun Eilen, Tänään, Iankaikkisesti ja Rukous sekä Taivaan tähden -palsta pysähdyttävät aina teksteillään ja pakottavat hiljentymään.

Tämänviikkoisessa lehdessä (K&K 29) oli juttu kirkollisista älyköistä. Juhani Huttusen kirjoitus listasi populismia hieman parodioiden, mutta asiantuntevasti, Suomen kristillistä älymystöä, joka ei juuri pidä meteliä itsestään. Perustellusti hän mainitsi Kaija Pispan, Kaisa Raittilan, Anna-Maija Raittilan, Jukka Kemppisen, Jukka Relanderin, Pauliina Kainulaisen, Petri Järveläisen, Terho Pursiaisen, Matti Myllykosken sekä tietenkin Eero Huovisen. Suosittelen lukemaan. Mikäli lehti ei saavuta talouttasi, on artikkeli mahdollista lukea netissä. Juhani Huttusen kutkuttavan jutun lopettaa kärkevä huomautus siitä, mitä yhteiskunnan tilasta kertoo, kun tälläisiä luetteloita aletaan (Paavo Lipposen aloittamana) listaamaan.
"Luonteeltaan nämä luettelot vastaavat vain kysymykseen, keneltä toivot hyväksyntää. Tunnelma on molemmin puolin yhtä kohottava kuin jääkiekon maailmanmestaruusjuhlissa, joissa identiteetti ripustetaan muutaman hampaattoman miljonäärin varaan."

Ei kommentteja: