torstaina, marraskuuta 08, 2007

Asiallista uutisointia Jokelan tapahtumista

Kuten useiden muidenkin suurien tapahtumien kohdalla, on myös Jokelan eilisten tapahtumien jälkeen alkanut tulla tekstiviestejä, jotka kehottavat sytyttämään kynttilän, jättämättä iltalehden ostamatta tai muistuttavat hiljaisesta hetkestä. Ajatus on kaunis ja olen kyllä niiden takana. Silti en voi välttää ajatusta joka kerta, että tekstiviestiketjun olisi laittanut liikkeelle Sonera tai joku muista operaattoreista.

Sain myös sähköpostiviestin, jonka sisällöstä olen yhtälailla samaa mieltä. Kuormittamatta näin kenenkään sähköpostia päätin liittää viestin tähän. Sen otsikko kuuluu: Asiallista uutisointia Jokelan tapahtumista.

Tiedotusvälineiden edustajille
Tämän päiväinen suuri onnettomuus Jokelan koulukeskuksessa on jo aiheuttanut todella paljon tuskaa ja ahdistusta useille ihmisille eikä sen ahdistuksen määrää enää saa lisätä asiattomalla uutisoinnilla ja lööppiteksteillä.
Haluamme että pienet koululaisemme voivat kulkea kouluun lukematta kioskin ikkunasta että koulussa tapetaan ihmisiä. Emmekä halua törmätä kaupan kassalla kirkuviin otsikoihin surmaajan riehumisestä. Joutuvatko lapsemme kantamaan ahdistusta asiasta ja kuinka paljon se riippuu täysin meistä aikuisista.
Jokelan onnettomuutta on syytä käsitellä julkisuudessa perusteellisesti mutta asiallisesti.
Osanottomme uhrien omaisille ja Jokelan koulukeskuksen oppilaille ja henkilökunnalle.
Käy allekirjoittamassa adressi osoitteessa
http://www.adressit.com/asiallista_uutisointia

Ei kommentteja: