lauantaina, toukokuuta 26, 2007

South Beach Diet

Lyhyellä työkeikalla Miamissa. Kaupunki on paljon miellyttävämpi kuin odottaisi, sillä kaduilla voi kulkea jalkaisin ilman että sheriffi kyselee papereita, joukkoliikenne toimii ja ilmapiiri on punaniskajenkkilää vapaamielisempi.

Miamin alueella on yhtä paljon asukkaita kuin Suomessa, ja suurin osa väestöstä on kotoisin Karibian alueelta tai muualta latinalaisesta Amerikasta, mikä näkyy mm. kaupunginosien nimissä, Little Havanna, Little Haiti, jne. Espanjaa osataan paremmin kuin englantia. Välillä voisi kuvittella olevansa kokonaan toisessa maassa, kun lierihattuiset ukot näppäilevät kitaroistaan lattarirytmejä muhkea sikari suussa, naisten eläytyessä silmät suljettuina lauluun ja tanssiin.

Miami tunnetaan hiekkarannoistaan, jotka ovat itse asiasssa kokonaan eri kaupungeissa. Kuuluisin on tietty Miami Beach, joka on kapealla saarella viiden mailin päässä mantereesta. Sen ytimen muodostaa South Beach, josta löytyy amerikkalaisittain harvinaisia kävelykatuja ja tunnettu art deco-alue.

Arkkitehtuuri on yhtä värikästä kuin paikallinen ruokakulttuuri, jonka perustan muodostavat mitä erikoisimmat meren elävät. Eilen illalla oli mukava illallinen paikallisessa trendipaikassa, Etelä-Amerikan herkkujen äärelle kerääntyi illan mittaan iso paikallisten suomalaisten joukko, ja mojitoja kului.

Nyt vielä shoppamaan asiaan kuuluvat Amerikan-ostokset, eli ainakin halpaa ibuprofeiinia ja juustomakaronia (voi aiheuttaa pahan riippuvuuden). Sitten vaihdetaan shortsit verkkarihousuun ja suunnistetaan lentokentälle.

3 kommenttia:

Silja kirjoitti...

Hei, mäkin pääsen varmaan kesällä työmatkalle: Tampereelle!!

LL kirjoitti...

Tosi mukava lukea näin elävää kuvausta sieltä. Olen ollut täysin mielikuvien ja Miami Vicen varassa. Tunnettu art deco -alue ei ollut tunnettu minulle. Jos kuvia sieltä, niin niitä näkisi mielellään.

Samuli kirjoitti...

Amerikasta ei tullut hirveästi kuvia napsittua. Projektina on ollut tehdä kuvasivu Flckriin tms kavereiden katsottavaksi, tuotantovaihe on edelleen kesken...