tiistaina, toukokuuta 08, 2007

Poikkeuslupa hymyillä!

Viisufriikki tai ei, pääkaupungin kaduilla ei voi nyt välttyä tunteelta että Helsinki on herännyt eloon. Värikästä porukkaa lappaa vastaan joka kulmassa, esiintyjiä, assitentteja, delegaatioita, toimittajia, valokuvaajia, näyttävän näköisiä hetero- ja homoturisteja pipot päässä kaukaisista eksoottisista maista.

Mikä ehkä yllättävintä, hyvä tuuli ja huolettomuus tuntuvat tarttuneen jopa meihin ikuisiin lätkän maailmanmestareihin vuosimallia 1995. Ja vieläpä ilman vierellä köpöttävää mäyräkoiraa.

Tänään olin mukana todistamassa, kuinka tarpeeksi tiukka bändi saa töistä palaavan, powerpointin ja excelin näännyttämän virkamies- ja insinöörikansan tanssimaan. Asialla oli Osmo Ikonen ja Redrama todella loistavan yhtyeen kera Kampin Narinkkatorilla. Eikä se ollut mitään häveliästä salaa tanssahtelua, vaan ihan kunnon bailausta. Ja kun vapautunut jengi purkautui keikan jälkeen Espoon busseihin, olin huomaavinani jopa bussikuskin hymyilevän...

Viisuviikon oheisohjelma on kiitettävän monipuolinen ja yllättävä. Näyttää siltä että hommaa ei tehdä lainkaan pyhä tuska sielussa vaan "ilon kautta". On hyvä huomata, että täällä tuotetaan muutakin korkeatasoista kulttuuria kuin doping-testejä.

Toisaalta tulee mieleen, että tarvitaanko sitten Euroviisut että pohjoisen ihmiset vapautuvat? Etelämpänä Euroopassa pidetään kyläjuhlat kesäisin kerran viikossa, ja nehän on oikeastaan sama juttu kuin Helsingissä nyt. Itse innostuin nielemään katu-uskottavat ennakkoluuloni varsinaista laulukilpailua kohtaan ja hankin liput finaalin kolmanteen ennakkoon.

3 kommenttia:

LL kirjoitti...

Kiitos tunnelmien välittämisestä niillekin, joilta viisuhuuma meinaa lipua läpi sormien (kiitos myös mms:stä).
Juuri päästin käsistäni liput semifinaali-ennakkoon. Olin aluksi aikeissa mennä itse, mutta annoin ne lopulta kotisivujeni vastaavalle, joka aveceineen näytti olevan niistä niin iloissaan, että totesin menneen oikeaan osoitteeseen. Itse olisin pällistellyt paikalla ensisijaisesti kuriositeetista - tosin innostus olisi vienyt takuulla mukanaan.
Pakko kuitenkin nipottaa, että olisi oheisohjelmistossa nähnyt mieluusti monipuolisempaakin kulttuuritarjontaa.

Tuuba kirjoitti...

Jaa että "tarvitaanko sitten Euroviisut että pohjoisen ihmiset vapautuvat..." No, tarpeeksi olutta tahi kirkasta, ja jo siinä pohjosen ihminenkin vapautuu.

Täällä Rovaniemelläkin on viisuhärdelliä viikonloppuna vaikka kuinka! Lehdessä jo julkistettiin, että "The EuroVicious" -tapahtumasta pyritään tekemään jokavuotinen koko perheen kevätjuhla kaupunkiin. Justjoo. Monsterikaraoke kiinnostaa varmaan vielä kolmenkin vuoden kuluttua...

Samuli kirjoitti...

Ei kestä kiittää! Näkyi LL:kin tuttu rumpali siinä viestissä. Ja oli hyvä!

Monsterikaraoke?? Ziisus... muistan että lapsena mummilan lähellä Järvenpäässä oli Peikkometsä-niminen turistinähtävyys. Eipä ole enää... tai sitten olen aikoinaan keksinyt päässäni koko jutun.

Jos viisut alkaa ahdistaa niin täältä löytyy vertaistukea:

http://www.yle.fi/eurovision/main.php?id=3190