sunnuntaina, toukokuuta 13, 2007

Let's join hands and sing Amazing Grace

Terveisiä maailman mukavimmista viisukemuista! Aivan ensiksi mielipiteet: paras oli Unkari, toiseksi paras Georgia ja kolmanneksi paras Ukraina. "sieben, sieben..." Mutta onneksi voittaja edusti euroballadia parhaimmillaan, eli ei hassummin mennyt. Ja että pääsisin kehuskelemaan: olin ainoa, joka veikkasi Serbiaa voittajaksi. Sain tekstiviestin "Hyvä L-koodi!". Jos voitosta haluaa hakea merkityksiä, niin oli se samalla voitto sillekin. Menetin myös kaksi euroa, jotka olin sijoittanut Ruotsin viisumenestykseen (silkkaa bisnes-ajattelua, joka onneksi ei toiminut).
Kotikatsomossamme vedettiin kotiin oikein kunnolla. Yksi seurastamme näytteli ennen Hannan kappaletta näytetyssä videoklipissä ja toinen jännitti tyttöystävänsä ohjaamaa (upeaa!) välishowta, joka Apocalyptican ohella esitti huippua suomalaista sirkustaidetta. Hanna lauloi todella hyvin ja ilmeikkäästi, vaikka suurin osa kappaleesta kulki pienellä oktaavialalla, jossa sävyjä on vaikea hakea.
Selvisi sitten sekin, miksi Leppilampi valittiin juontajaksi: vaikka YLE kovasti on väittänyt tehneensä valinnan itse, oli EBUsta tullut selvä määräys: "European men and women will Love this guy!". Ja niinhän se olikin. Juontajat valloittivat katsomot täysin ja hoitivat homman kotiin tyylillä. Lavasteet saivat vähän väliä jonkun meistä kohottamaan maljan maamme kunniaksi ja tekniikka pelasi tavalla, josta voi olla ylpeä. Myös modulaatiomaljoja kumottiin.
Lopuksi sananen iltamme emännästä: "niin mukava. Ja kaunis. Ja niin huippu soittaja".

Ei kommentteja: