perjantaina, huhtikuuta 27, 2007

Lande

Filosofi Pertti "Lande" Lindfors kuoli eilen Helsingissä. Meikäläiselle hän oli kohtuullisen uusi tuttavuus, aloitin nimittäin muistelmiensa ensimmäisen osan viime maanantaina. Miehen seikkailut olivat sen verran pirteää luettavaa, että meni pitkälle aamuyöhön ennenkuin sain unen päästä kiinni.

Huippuäly, epäsovinnaisuus ja kalkkisauktoriteettien pilkkaaminen yhdistettynä hillitömään ryyppäämiseen, lady-sekoiluihin ja suuruudenhulluuteen on varmaan ollut huomiota herättävä yhdistelmä akateemisessa maailmassa. Ei ole varmaan ollut kovin tylsää ko. hepun luennoilla ja seminaareissa. Tuli mieleen että Landehan on ollut tiedemaailman Juice Leskinen!

2 kommenttia:

Veloena kirjoitti...

Rajumpi vain! Muistan kuinka kamalasti pelkäsimme tuota hilluvaa joulutonttua aluksi. Myöhemmin pelko väistyi, kun tajusimme hänen pauhaavan aina, kaikkialla ja kaikille. Landen kanssa oli omituista myös asioida puhelimessa; hän soitti usein eksälleni ja käski kirjoittaa muistiin tälle semmoisia 45 min saarnoja, jos eksä ei ollut tavattavissa. Värikäs tapaus, todentotta.

Mutta kummalla tavalla kohtelias.

Samuli kirjoitti...

Hauska kuulla! Olisi ollut jännää nähdä tämä joulutonttu luonnossa.

Mutta kirjastakin välittyy kuva jollain tapaa humaanista tyypistä kaiken sekoilun ja kohkaamisen takaa.

Pitääkin laittaa jälkimmäinen osa muistelmista tilaukseen heti.