torstaina, marraskuuta 16, 2006

Ihon alla

Tuure laulaa biisissään "olet minun ihoni alla". Laulun ajatuksena on, että tärkeä ihminen kulkee hänen mukanaan ihonsa alla, suojellen elämän sattumuksilta.
Itselleni se, että joku ihminen tunkee ihon alle, on vastenmielisintä mitä tiedän. Sellaisen seuraamukset ovat luultavasti väkivaltaisinta, mitä minulle voi tehdä. Ikävää siinä on se, etteivät ihmiset aina osaa edes säädellä tälläistä, tai jos ovat siitä tietoisia, eivät voi itselleen mitään. Tarkoittavat ehkä periaatteessa hyvää, ovat ihastuneita tai haluavat selitellä jo tapahtunutta vahinkoa. Ovat etäisiä, mutta haluaisivat tutustua lähemmin. Ihon alle voi tunkea myös olemalla hysteerinen ja puhumalla taukoamatta. Tai käyttämällä jonkinlaisena sosiaalisena linkkinä.
Tästä taustasta katsottuna kappaleen sanoma on mennyt kohdaltani aivan päinvastaiseen kuin mitä näin kerrassaan hieno lauluntekijä itse on kappaleellaan halunnut sanoa.

Luin kerran sähköpostiotoksen lasten suusta kuulluista totuuksista. Siinä eräs määritteli ihon siten, että "ihmisillä on iho, ettei veri valuisi maahan". Siinä se tuli, pähkinänkuoressa.

Ei kommentteja: