keskiviikkona, elokuuta 16, 2006

Levyjä

Luvassa ei ole kauheasti yllätyksiä, ainakaan jos on käynyt kotisivuillani. Tietysti kyselyä oli sikäli vaikea täyttää, kun musiikinkuuntelu menee kausissa. Lempilevyjä on paljon, eikä se tarkoita todellakaan sitä, että jotain lempilevyä haluaisi kuunnella koko ajan. Joskus kuuntelee pelkästään jazzia, klassista, soulia, jotain tiettyä artistia, opiskelee jonkun tuotantoa, tutustuu uuteen, myös silloin, vaikkei k.o. musiikista niin välittäisikään.

1. Yksi levy, joka muutti elämääsi:
Olin kirjoittanut biisejä pienestä pitäen. Kuullut tietysti jotain Joni Mitchellistäkin, jota minulle kovasti suositeltiin monelta taholta. Mutta en ollut koskaan tutustunut syvemmin tuotantoonsa. Mitähän ihmeen kautta Jonin 'Turbulent Indigo' levy sitten osui käsiini - en muista. Mutta haltioiduin siitä niin paljon, ettei minulle ollut pitkään aikaan muita levyjä olemassakaan.

2. Yksi levy, jonka olet kuunnellut useammin kuin kerran:
:-) Onhan sellaisia "muutama". Mutta esim. Paul Simonin 'Still Crazy After All These Years' on tullut kuultua aika moneen kertaan. Ja jos kaseteista saisi puhua (rumpalimme sanoin: c-kasettihan on se tulevaisuuden formaatti), on Dingon 'Kerjäläisten valtakuntaa' kelattu aika monta kertaa.

3. Yksi levy, jonka tahtoisit mukaasi autiolle saarelle:
Joni Mitchellin 'Hejira'.

4. Yksi levy, joka teki sinusta hupakon:
L.T.J. Bukemin 'Logical progression'.

5. Yksi levy, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin:

Ai yksi vai... no johan pisti. Milleköhän itkin viimeksi? Viimeksi itketti jatkoilla, kun kuunneltiin Stingiä. Mutta kätkin sen hyvin, kukaan ei huomannut. Sting on mahtava.

6. Yksi levy, jonka toivoisit tulleen tallennetuksi:
Toivoisin, että vielä joku päivä Richard Bona (kuvan taustalla Ernesto Simpson, joka viihdytti meitä vuosi sitten Pariisissa aamuviiteen asti eräässä kuppilassa Seinen varrella :)) tekisi yhteistyötä Björkin kanssa. Siitä tulisi jotakin niin kiintoisaa, etten pysyisi nahoissani.

7. Yksi levy, josta toivot, ettei sitä olisi koskaan levytetty:
Ne kaikki kauheudet, joita soitetaan jumppien rentoutus- ja venyttelymusiikkina. Poppia ja joku tenori tai sopraano - se on jotain kamalaa.

8. Yksi levy, jota kuuntelet paraikaa:
Viime aikoina olen kuunnellut kokoelmaa, johon on koottu malilaisia ja guinealaisia artisteja. Kun laitoin levyn ekaa kertaa soimaan, pesin sen tahtiin tukkaa ja jorasin nakuna. Malilainen musiikki on pitkään ollut lähellä sydäntäni. Rokia Traoré, Salif Keïta, Oumou Sangaré...

9. Yksi levy, jonka olet aikonut kuunnella:
Hmmm. Lista kasvaa koko ajan. Mutta esim. eilen Fazerin bileissä Tapani Rinne suositteli pianisti Iro Haarlaa, ja tuumasin, että, toden totta, en ole kuullut hältä levyäkään. Voisin vastata, että tämän viimeisimmän, jonka hän teki ECM:lle. Northbound.

10. Nyt haasta viisi bloggaajaa:
Jibii. Huastelisin tuata vaikka.. Korennon, Elinan, jonkun Poikakuoron pojista tai tytöistä, Ilonan sekä Wilhelmiinan.

2 kommenttia:

ilona kirjoitti...

no minä heti vastasin.

Elina kirjoitti...

Mun vastaukset täällä.

Hmm, mielenkiintoista, Blogger ei anna kommentoida uudella eikä vanhalla tunnuksella, joten täytyy laittaa vähän kiertotietä...