maanantaina, tammikuuta 16, 2006

♠ Kuolema ja meemi ♠

Mitä tahdot maalliselle tomumajallesi tehtävän, kun aika sinusta jättää ja heität keyboardin nurkkaan? (Metaforah!)
Kaikki tarpeelliset osat on hyötykäytettävä. Jäämistön polttohaudataan. Arkun ym:n tarvittavan materiaalin pitää olla ekologista ja halpaa. Kerroin joskus isälleni, että mieluiten harmaata lautaa.

Mihin haluat, että sinut haudataan / sirotellaan? Miksi?
Helsinkiin tai Lapualle, kumpaan nyt omaiset päättäisivät.

Missä tahdot muistotilaisuuden pidettävän?
Sellaisessa paikassa, jossa on flyygeli sekä hyvät soittotilat ja äänentoistolaitteet, sillä toivoisin kollegoitteni soittavan. Tein joskus listaa biiseistä, joita hautajaisistani pitää soittaa. Siellä oli mm. Joni Mitchelliä, Chopinia, Mozartia ja virsi 555 gospel-versiona. Siskoni parahti, että "kuinka paljon meidän oikein pitää hautajaisissasi kuunnella!".

Mikä teksti hautakiveesi tulee?
Nuorena suunnittelin hautajaiseni tarkkaan. Olin tehnyt pienempänä laulun, jonka kertosäkeen sanat

"Sinä päivänä kun lähden
sataa kyyneleitä
joki kuiskaa mulle laulun,
joka mieltäni lohduttaa"


sopivat tuolloin pateettisuudessaan mielestäni hautakiveenkin. Hautakivitekstejä voisi löytää uudemmistakin biiseistäni, mutta luulenpa kuolinpäivän olevan "tekstinä" riittävä.
Edelleen paras näkemäni hautakivikirjoitus on tässä. [Via Sanat
]

2 kommenttia:

Olli kirjoitti...

Mun raatoni kans poltetaan.. ja tuhkat sirotellaan tuuleen.. Silleen niinku vittulanjänkässäkin.. mutta ei tarvii kenenkään vuorelle kiivetä, tunturi riittää.. Tai kotitalon katto.. siitä sitten jätökset leviää lähimetsään puiden lannotteeksi.

Muistotilaisuutta ei ole, ei tule eikä tilata. Jäljelle jäävät voivat esi-isäänsä muistella hartaudella mustikoita poimiessaan.

Veloena kirjoitti...

Huiih,
käyhän vastaamassa haasteeseen, joka löytyy blogistani osoitteessa per aspera... -otsikoiduista päreestä. (miltei kirjoitin TOSIKOIDUSTA päreestä :D )